Средно ранна култура.
Плодът е удължен, голям, сплескан с леко извит връх
Дължина на плода – 12 до 15 см
Ширина – около 5.5 см.
Дебелина – 4 до 6 мм.
Средно тегло на плода – около 100 гр, въпреки, че първите плодове може да достигнат до 250 гр.
Цвят на плода – тъмно зелен в технологична зрялост,
Интензивно червен във физиологична зрелост
Големите и атрактивни плодове се използват пресни, печени или мариновани
Могат да се използват като съставка в Балкански растителни хайвери или за индустриално производство
Може да се размножава или чрез семена или чрез разсад
Успешно расте и на открито и на закрито
Плодът е удължен, голям, сплескан с леко извит връх
Дължина на плода – 12 до 15 см
Ширина – около 5.5 см.
Дебелина – 4 до 6 мм.
Средно тегло на плода – около 100 гр, въпреки, че първите плодове може да достигнат до 250 гр.
Цвят на плода – тъмно зелен в технологична зрялост,
Интензивно червен във физиологична зрелост
Големите и атрактивни плодове се използват пресни, печени или мариновани
Могат да се използват като съставка в Балкански растителни хайвери или за индустриално производство
Може да се размножава или чрез семена или чрез разсад
Успешно расте и на открито и на закрито